SESTALI SO SE TUDI IDRIJSKI SVETNIKI

Petek, 29. september 2023

Po daljšem poletnem premoru so se včeraj ponovno sestali idrijski svetniki, ki so na osmi redni občinski seji obravnavali obsežen dnevni red, zajemal je namreč kar sedemnajst točk. Med drugim so razpravljali o Lokalnemu kulturnemu programu Občine Idrija za obdobje 2023-2030, sprejeli so tudi sklep o odpisu dolga Vrtca Idrija iz akontacij in pa o prerazporeditvah sredstev proračuna občine za letošnje in naslednje leto.

Ker je seja sovpadala s slovesno predstavitvijo obnovljene Čermak-Špirekove peči 2, kjer je bil župan Tomaž Vencelj govornik, je del vodenja seje prvič prevzel novi podžupan Andrej Poglajen. V času odsotnosti župana so svetniki uspešno izglasovali nekaj točk dnevnega reda.

Na seji je bil del razprave tudi sklep o prerazporeditvi sredstev v občinskemu proračunu za letošnje in prihodnje leto. Katera sredstva so prerazporedili in zakaj so se tako odločili pa več župan Občine Idrija Tomaž Vencelj.


Izjava Tomaz Vencelj


Ena izmed točk dnevnega reda je bila tudi obravnava sklepa o odpisu dolga Vrtca Idrija iz akontacij. Župan je dodal, da je Občina kot ustanoviteljica vrtca odgovorna za njegovo uspešno delovanje. Svetniki so odlok sprejeli, vrtec bo tako posloval pozitivno, župan pa na vprašanje ali to pomeni, da ne bo prišlo do podražitve cen vrtca, takole odgovarja.


Izjava Tomaz Vencelj


Kot običajno se je seja zaključila z vprašanji in pobudami svetnikov, ki so izpostavili nekaj pomembnih tematik katerim se bodo na občini posvetili do naslednje seje. Kot vedno pa si lahko sejo občani ogledajo v arhivu posnetkov občinskega YouTube kanala.

 

Izjava 1
Izjava 2

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
10.12.2023
2°C / 11°C
ponedeljek
11.12.2023
2°C / 13°C
torek
12.12.2023
3°C / 12°C