IME TEDNA: TATJANA GREGORIČ, MUZIKOLOGINJA IN GLASBENA PUBLICISTKA

Ponedeljek, 18. september 2023

Naša gostja v oddaji Ime tedna je bila tokrat Tatjana Gregorič, muzikologinja in glasbena publicistka, ki je več desetletij kot sodelavka glasbenega uredništva Radia Koper kritično spremljala primorsko glasbeno ustvarjanje in poustvarjanje.

S strokovnimi prispevki je sodelovala pri več zbornikih ob okroglih obletnicah primorskih glasbenih ustanov, redno pa je prispevke objavljala tudi v Primorskih novicah. Radijske prispevke je objavljal tudi tretji program Radia Slovenija - program Ars - kar je vednost o stanju glasbene kulture na Primorskem razširjalo tudi na ostalo Slovenijo.

Sodelovala je pri več goriških glasbenih prireditvah, začenši z Goriškim kulturnim poletjem, ki je v 80. letih v tedaj še zelo mlado Novo Gorico prineslo ulični dogajalni duh, ki je danes nekaj samoumevnega.

Najdemo jo tudi med pobudniki in soorganizatorji Mednarodnega srečanja saksofonistov, Poletne šole SIjavuša Gadžijeva in Vasje Legiša.

Med projekti, pri katerih je sodelovala, je morda največji odtis pustila oddaja Primorski glasbeni talenti, ki jo je s sodelavkami od leta 2006 pripravljala na Radiu Koper. 

Bila je tudi med pobudniki Simfoničnega orkestra Nova, še vedno pa trdi, da bi morala Primorska vsaj enkrat na leto zbrati na kup vse odlične primorske glasbenike in glasbenice.

Ob prejemu nagrade za življenjsko delo smo jo pred mikrofon povabili tudi mi, pogovarjal se je Primož Božič.


POGOVOR: Tatjana Gregorič

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C