PRIMORSKI TEHNOLOŠKI PARK VABI VSE, KI BI RADI SVOJEMU PODJETJU DALI VETER V JADRA

Ponedeljek, 18. september 2023

Primorski tehnološki park je letos že osmič zapored odprl prijave v GoStartup akademijo. Gre za sklop intenzivnih delavnic za podjetnike, ki podjetnikom omogoča,  da čim hitreje in s čim manj napakami dosežejo preskok v razvoju.

Letos so pripravili 2 modula, ki sta posebej prilagojena za razvoj podjetij v različnih okoljih: Program STARTUP za podjetja, usmerjena na tuje trge in program PODJETJE za tiste, ki se želijo razvijati v Sloveniji.  Oba sta za udeležence brezplačna.  V vsakega bodo sprejeli največ 12 ustanoviteljev podjetij, ki bodo program v vrednosti skoraj 3.000 evrov obiskovali brezplačno.

Program STARTUP je namenjen podjetjem, ki so že prisotna na trgu, a potrebujejo znanje za napredek in rast. Prednost bodo imela podjetja, ki načrtujejo prodor na tuje trge ali že prodajajo na tujih trgih. Prijavijo se lahko s.p.-ji, popoldanski s.p. – ji, d.o.o. – ji, zavodi in društva ter podjetniške ekipe tik pred ustanovitvijo podjetja. Sedež podjetja mora biti v zahodni polovici Slovenije, vključno z Ljubljano in okolico, podjetje pa ne sme biti starejše od treh let.

Program PODJETJE je primeren za podjetja, ki delujejo na slovenskem trgu in želijo z znanjem optimizirati svojo učinkovitost in dodano vrednost. Prednost bodo imela mala in srednja podjetja, stara vsaj 12 mesecev.

Doslej je svoje znanje v GoStartup akademiji nadgrajevalo 88 podjetij, ki rastejo in zaposlujejo, letošnji razpis pa je odprt do 27. septembra.

Več o programu je mogoče izvedeti tudi na spletni strani Primorskega tehnološkega parka.

Nekoliko o programu Startup akademije pa izvemo tudi v pogovoru z Mitjo Mikužem, vodjo programov startup skupnosti Primorskega tehnološkega parka.

POGOVOR: Startup Akademija
Primož Božič

Naslovna fotografija: Maja in Boštjan Pečar, Manler cider. Vir: Primorski tehnološki park

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C