ZDRAVKO LIKAR: BENEČIJA JE NJEGOV DRUGI DOM

Torek, 22. avgust 2023

Oddaja Ime tedna nas je tokrat odpeljala v Posočje, pa tudi v Benečijo in druge obmejne kraje, za katere naš gost pravi, da so njegov drugi dom.

Zdravko Likar iz Kobarida je družbeno-politični delavec, čeprav že kar nekaj let upokojen, še danes aktiven na mnogih področjih. Bil je načelnik upravne enote v Tolminu, njegova zasluga je ustanovitev in postavitev Kobariškega muzeja in Fundacije Poti miru v Posočju, je aktiven planinec, avtor več knjig, na poseben način pa izstopa njegova že petdesetletna skrb in zavzemanje na vseh ravneh za slovensko manjšino v Videmski pokrajini, hkrati pa je tudi graditelj mostov med slovensko, furlansko in italijansko kulturo, za kar je dobil tudi visoko italijansko priznanje. Zdravko Likar je tudi sicer prejemnik mnogih državnih in občinskih priznanj, kot sam pove, so mu bila večkrat tudi odprta vrata v širni svet, a je bila ljubezen do domačih krajev vedno premočna. 

O njegovem življenju in delu se je z njim pogovarjala Simona Skočir.  

Pogovor
Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C