POZIV REJCEM DROBNICE

Ponedeljek, 31. julij 2023

V naslednjih minutah spregovorimo o reji drobnice v Posočju. Okoli 60 rejcev se od leta 1998 povezuje v Društvo rejcev drobnice Zgornjega Posočja, v tem trenutku pa je potreba po tovrstnem mesu tako narasla, da bi radi v Društvu in Kmetijski zadrugi Tolmin k sodelovanju povabili tudi tiste rejce, ki trenutno z njimi niso povezani.

V studiu sta se nam pridružila Urška Bizjak in Ervin Feregotto, ki sta nam predstavila trenutno stanje na trgu predelave ovčjega mesa, z njima se je pogovarjal Primož Božič.

POGOVOR: Drobnica 1. del

Po glasbi se vračamo v pogovor o reji drobnice v Posočju, v zadnjem času je potreba po tovrstnem mesu narasla in v Društvu rejcev drobnice Zgornjega Posočja in Kmetijski zadrugi Tolmin bi radi k sodelovanju povabili rejce, ki bi bodisi radi oddali jančje meso ali pa se vključili v delo Društva.

Naša sogovorca sta Ervin Feregotto iz Kmetijske zadruge Tolmin in Urška Bizjak iz Društva rejcev drobnice Zgornjega Posočja.

POGOVOR: Drobnica 2. del


Naslovna fotografija prevzeta iz spletne strani drobnica.si
Primož Božič

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
14.07.2024
20°C / 34°C
ponedeljek
15.07.2024
18°C / 35°C
torek
16.07.2024
19°C / 36°C