ČE BI STARŠI POZNALI PODRUŽNIČNE ŠOLE, BI VANJE Z VESELJEM VPISALI OTROKE

Petek, 09. junij 2023

Pred nekaj dnevi smo s strani Liste za Posočje Bovec prejeli dopis, v katerem se avtorji zaskrbljeno sprašujejo, ali res v prihodnjem letu podružnična šola Soča zapira vrata. Po navedbah avtorjev dopisa, naj bi s tem dejanjem prenehala delovati zadnja delujoča šola v Triglavskem narodnem parku.


Dopis svetnikov je v javnosti doživel kar veliko odmevnost. Na Primorskem valu smo se o morebitni dokončni odločitvi o zaprtju podružnice pozanimali pri ustreznih nosilcih oblasti. Na Občini Bovec mirijo strasti in pravijo, da navedbe o zaprtju šole ne držijo. Tudi sam župan Valter Mlekuž je za medije že izrazil odločno podporo tej podružnici.


Primorski val je bil v svoji več kot 50 letni zgodovini priča neštetim zaprtjem majhnih osnovnih šol, a nobeni ustanovitvi nove. Prav zaradi tega smo se pred dvema dnevoma z veseljem odzvali povabilu imenitne podružnične šole v Ledinah, ki je del matične šole Spodnja Idrija. Maja Vojska in Ivan Seljak sta namreč radovednim mladim učencem predstavila radio, od njegove tehnike, do novinarskega dela. Če nas boste poslušali v sredo popoldne, boste začutili pomembnost teh malih ustanov, ki so lahko za vzor mnogim šolam z zvenečim imenom. Pustite se presenetiti.


Foto: OŠ Bovec in OŠ Sp. Idrija

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C