V IDRIJI ŠE ENA USPEŠNA IZVEDBA DNEVA ZDRAVJA

Četrtek, 25. maj 2023

V soboto je v Idriji v organizaciji Zdravstvenega doma Idrija ponovno potekal Dan zdravja prireditev, katere osnovni namen je promocija zdravega življenjskega sloga. Organizatorji prireditve so bili nad obiskom in potekom letošnjega Dneva zdravja zadovoljni.

Osrednja prireditev Dan zdravja 2023, ki je v soboto, 20. maja, potekala na Mestnem trgu v Idriji, je ponudila res pester izbor programa, k sodelovanju pa so organizatorji tudi letos povabili pester nabor sodelujočih. Več pa organizatorica dogodka Maja Filipič Trpin iz Zdravstvenega doma Idrija.

Izjava Maja Filipič Trpin

Svoje delo so predstavili tudi varovanci Varstveno delovnega centra Idrija, Zavod Sopotnik, Optika Vogrič in Clarus z meritvami vida, LL Viva z meritvami venskega pretoka in Lekarna Ljubljana. Sodelavci in sodelavke ZD Idrija so na prireditvi organizirali brezplačne meritve. Obiskovalci prireditve so si lahko brezplačno izmerili krvni sladkor, krvni tlak ter se o rezultatih meritev pogovorili s strokovnim medicinskim osebjem na licu mesta. K meritvam je pristopilo več kot 200 ljudi.

Organizatorji prireditve so se za sofinanciranje zahvalili podjetjem Kolektor, Hidria, Eta Cerkno in Krajevni skupnosti mesto Idrija, ki so se ponovno velikodušno odzvali prošnjam ZD Idrija ter vsem udeležencem, ki so jim pomagali pri izvedbi prireditve in obiskovalcem, ki so se tako množično odzvali njihovemu povabilu. 

Maja Vojska
Foto: ZD Idrija


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.05.2024
11°C / 24°C
nedelja
26.05.2024
12°C / 26°C
ponedeljek
27.05.2024
12°C / 28°C