V TOLMINU TUDI O PRVEM REBALANSU PRORAČUNA

Sreda, 24. maj 2023

 Sinoči so na seji zasedali tolminski svetniki, ki so na mizi uvodoma imeli prvi rebalans proračuna za letošnje leto. Zaradi najave razpisa ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport, ki bo vključeval tudi sofinanciranje investicij v obnovo večnamenskih športnih dvoran ali telovadnic, se je občina odločila, da pristopi k projektu Posodobitev dvorane v šolskem centru Tolmin in je zato ta sredstva umestila v letošnji proračun. Celotna investicija je vredna 350 tisoč evrov, v okviru projekta pa so predvidene dograditev sistema prezračevanja s hlajenjem, obnova razsvetljave in avtomatizacija odpiranja oken.

Tolminski svetniki so včeraj obravnavali tudi predlog stališč do pripomb in predlogov na dopolnjen osnutek Odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu Stanovanjska zazidava Žabče. Občina bo čim hitreje nadaljevala s postopkom priprave prostorskega akta, pridobiti morajo končna mnenja nosilcev urejanja prostora, nato bo sledila še obravnava in sprejem prostorskega akta na seji občinskega sveta.

Direktor Javnega zavoda za turizem Dolina Soče Viljam Kvalič, ki je sicer pred kratkim odstopil s tega položaja, je predstavil delo zavoda v lanskem letu, med svetniki se je razvila razprava o delovanju zavoda in njegovi prihodnosti. Po tem, ko je bovška občina letos zavodu namenila manj sredstev od predvidenih, je tudi tolminska občina začasno ustavila transfer sredstev, a le, dokler se občine ustanoviteljice ne dogovorijo o financiranju in nadaljnjem delu zavoda. To naj bi sicer storili že danes popoldne na izredni seji sveta zavoda.Simona Skočir

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.05.2024
11°C / 24°C
nedelja
26.05.2024
12°C / 26°C
ponedeljek
27.05.2024
12°C / 28°C