SREČANJE REJNIŠKIH DRUŽIN GORIŠKE REGIJE V CERKNEM

Sreda, 24. maj 2023

Včeraj je Center za socialno delo Severna Primorska v Cerknem organiziral srečanje rejniških družin Goriške regije. Srečanje je namenjeno krepitvi odnosov in povezanosti med strokovnimi delavkami ter med rejnicami in rejniki Goriške regije.

Trenutno je na območju Centra za socialno delo Severna Primorska 19 rejniških družin. Rejniki in rejnice pa so vedno pogosteje postavljeni pred kompleksne izzive pri vzgoji in skrbi za otroke, ki so iz svojih matičnih družin premeščeni v rejniško. Zato so taki dogodki pomemben prispevek h krepitvi podpore v primerih, ko so rejniki in rejnice soočeni z zahtevnimi izzivi. Več pa direktorica Centra za socialno delo Severna Primorska, Patricija Može.

Izjava Patricija Može

Otroci in mladostniki, ki so nameščeni v rejniške družine, se soočajo z vedenjskimi in čustvenimi težavami ter so pogosto travmatizirani. V varnem okolju rejniške družine te stiske otrok privrejo na dan v različnih oblikah, zato je nujno, da strokovni delavci zagotavljajo ustrezno podporo in pomoč rejnicam in rejnikom. Na Centru za socialno delo Severna Primorska trenutno sodelujejo z 19 rejniškimi družinami, imajo pa tudi štiri nove kandidate za rejnike. Trenutno je na območju Severne Primorske ter tudi drugje po Sloveniji v rejništvo nameščenih dvaindvajset otrok. V letu 2022 so bili na Centru za socialno delo Severna Primorska v rejniške družine nameščeni trije otroci. Pri spremljanju rejniške dejavnosti se v prvi vrsti soočajo s pomanjkanjem rejniških družin ter pomanjkanjem poglobljenih izobraževanj za rejnike in strokovne delavce.

Izjava Patricija Može

Maja Vojska
Foto: Fotografija je simbolična

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.05.2024
11°C / 24°C
nedelja
26.05.2024
12°C / 26°C
ponedeljek
27.05.2024
12°C / 28°C