GOLEA JE IZPELJALA DAN OBNOVLJIVIH VIROV ENERGIJE IN UČINKOVITE RABE ENERGIJE

Torek, 23. maj 2023
Danes je Agencija GOLEA že osmič organizirala tradicionalni Dan obnovljivih virov in učinkovite rabe energije, ki je bil interaktiven, gibalen, eksperimentalen ter predvsem poučen!

Letošnji dan je potekal v Novi Gorici, namenjen pa je bil poskusom na temo energetske osveščenosti mladih. Dogodka se je udeležilo kar 250 otrok primorskih osnovnih šol.

Osrednji dogodek je bil kviz, ki je vključeval 13 poučnih izobraževalnih postaj s poskusi. Otroci so spoznavali sončno, vodno in vetrno energijo, opremo v stanovanju in varčevanje z energijo, ločevanje odpadkov, porabnike energije, električno kolo in drugo.

Najbolje so se so odrezali učenci OŠ Most na Soči, 6.A razred, s prvim mestom, učenci OŠ Čepovan z drugim mestom in učenci OŠ Branik, 7. razred, s tretjim mestom. Ne glede na rezultate pa so bili vsi učenci odlični. Bistvo dogodka je namreč dvig zavedanja o pomenu varovanja okolja med mladimi.  

Mladi so tisti, ki lahko s svojo inovativnostjo ter z veliko energije na tem področju dosežejo korenite spremembe, so ob koncu današnjega Dneva obnovljivih virov poudarili v Golei.Ivan Seljak

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C