DRUŠTVO ŠOLA ZDRAVJA SPODBUJA K SKUPINSKEMU GIBANJU ZA ZDRAVJE

Torek, 09. maj 2023

Jutri, ko bomo obeleževali Svetovni dan gibanja za zdravje, Društvo šola zdravja še posebej spodbuja in vabi k skupinskemu gibanju. Gibanje za zdravje je namreč osnovno vodilo društva, nevladne organizacije, ki v Sloveniji skrbi za promocijo gibanja za zdravje.

Tako kot vsak dan, razen ob nedeljah, praznikih in ob slabem vremenu, bodo na več kot 250 lokacijah po Sloveniji potekale brezplačne polurne jutranje vadbe po metodi »1000 gibov«. Gre za vadbo, ki še posebej med starejšimi postaja vedno bolj priljubljena, po tej metodi vsako jutro telovadi že več kot 4500 članov.


Društvo ima vizijo, da bi jutranjo telovadbo pripeljalo v vse slovenske kraje in s tem pripomoglo k izboljšanju gibalnih navad naše družbe. Trenutno delujejo že v 93 slovenskih občinah.

Izjava Zdenka Katkič

V Tolminu Šola zdravja deluje že peto leto, Ervina Černuta pa nam je povedala več o tem, kaj jim vsakodnevno gibanje pomeni.

Izjava Ervina Černuta

V Društvu šola zdravja so pred dvema letoma začeli tudi z novim projektom, brezplačno popoldansko aktivnostjo Dihamo z naravo. Gre za medgeneracijsko vodeno vadbo, med katero se udeleženci čustveno razbremenijo, izboljšajo gibljivost hrbtenice in imunski sistem. Trenutno v Sloveniji deluje 25 skupin, med drugim tudi na Mostu na Soči in v Ajdovščini.

Simona Skočir

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
14.07.2024
20°C / 32°C
ponedeljek
15.07.2024
20°C / 34°C
torek
16.07.2024
18°C / 35°C