IME TEDNA: PATER BOGDAN KNAVS

Torek, 11. april 2023

V oddajo Ime tedna smo povabili frančiškanskega patra in duhovnika Bogdana Knavsa, ki trenutno službuje v samostanu in romarskem središču na Sveti gori.

Pater Knavs nam je odstrnil nekoliko tančic s svojega posvečenega življenja, ki skuša vse od začetka pred 30-imi leti biti čimbližje ljudem, nam je zaupal v pogovoru.

Poznan je predvsem po svojem prizadevanju, da bi ljudi ne etiketiral in spravljal v najrazličnejše predalčke, ampak se trudi za vsakega najti besedo, ki jo v tistem trenutku potrebuje. 

POGOVOR: Bogdan Knavs 1. del

Kot pripadnik frančiškanskega reda je doslej služboval na več mestih, med drugim tudi v ljubljanski Šiški in v Kamniku, vendar, kakor pravi, bo Sveta gora zanj vedno pomenila točko, kjer je začutil, da imamo vsi Slovenci radi svojo domovino, jezik in pesem.

Priznava, da bivanje med frančiškani nikakor ni podobno meditativnemu samostanskemu življenju, kakor bi si lahko predstavljali, ampak skrb za romarsko središče tudi pred njega postavlja mnoge izzive, ki jih sicer poznamo iz posvetnega življenja.

V pogovoru smo se lahko mnogih vsebin, ki polnijo njegove dni, zgolj dotaknili, a vendarle podali sliko tega, kdo je in kako deluje pater Bogdan Knavs. Pogovarjal se je Primož Božič. 

POGOVOR: Bogdan Knavs 2. del

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
14.07.2024
20°C / 32°C
ponedeljek
15.07.2024
20°C / 34°C
torek
16.07.2024
18°C / 35°C