ODDAJNIK S FREKVENCO 107.5 MHZ DELUJE, A ŠE NE OPTIMALNO

Sobota, 18. marec 2023
Kot smo preko družbenih omrežij že sporočili, smo v četrtek pognali nov oddajnik, ki bo preko Svete Gore pokrival Novo Gorico z okolico ter Banjško – trnovsko planoto. A tudi tu ne gre brez porodnih težav, saj sistem še ne deluje optimalno. Zelo dobro so pokriti kraji po Banjški planoti, od Gragarja, Čepovana, do Trnovega, Lokev in širši okolici, ne deluje pa še sistem, ki bo pokril manjše občine v okolici Nove Gorice, torej krajev, ki so preveč oddaljeni od že obstoječega oddajnika na Planini nad Ajdovščino.


S tehnično optimizacijo sistema bomo dosegli dolgoletno načrtovani cilj, da bo mreža pokrila bistveni del Severnoprimorske regije in dela Notranjske, ki je prav tako povezan s tem prostorom. Seveda pa bomo istočasno skrbeli tudi za kadrovske in organizacijske spremembe, saj želimo v program vnesti dovolj programskih vsebin, primernih za vse možne poslušalce.


Ker se pogosto porajajo vprašanja glede podvajanja radijskih programov na posameznih območjih, lahko na osnovi dolgoletnih izkušenj glede teh vprašanj zagotovimo, da Primorski val nikoli ne deluje kot konkurenčen ali celo prevladujoči medij, pač pa vselej poskuša delovati kot medij, ki dopolnjuje ostale, tudi nacionalne, torej, predstavlja izbiro. To je tudi bistvo vsebin medijev, ki jim je država podelila status lokalnega, v našem primeru, ker gre za mrežo dveh lokalnih radiev, regionalni status posebnega pomena.


Ivan Seljak
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
14.07.2024
20°C / 32°C
ponedeljek
15.07.2024
20°C / 34°C
torek
16.07.2024
18°C / 35°C