DANES SE POČUTIM ZELO ... ČISTILNO

Sobota, 18. marec 2023

Danes v več krajih na Primorskem potekajo pomladanske čistilne akcije, ki jih organizirajo posamezne občine in krajevne skupnosti. V Posočju se večinoma odvijajo v sklopu Festivala Soške postrvi, danes bodo tako čistili v Hudajužni in Kanalu, lastno čistilno akcijo pa danes organizira tudi občina Vipava.  

V Posočju je tako v marcu in aprilu načrtovanih kar devet čistilnih akcij, tri so bile že izvedene, dve sta na sporedu danes, še štiri pa pridejo na vrsto v prihodnjih tednih.

Pred tednom dni so tako okolico naselij čistili krajani krajevnih skupnosti Kanalski Lom in Levpa, včeraj je Javni zavod za turizem Dolina Soče organiziral tradicionalno čistilno akcijo v Tolminskih koritih, danes pa  kakor rečeno čistijo v Hudajužni in Kanalu.

Zbirno mesto za čistilno akcijo v krajevni skupnosti Hudajužna-Obloke je pred domom krajevne skupnosti v Hudajužni ob 9. uri, kontaktna oseba pa je Zdenko Torkar na telefonski številki 064 116 306.

V Krajevni skupnosti Kanal so čistilne akcije organizirane tudi po okoliških vaseh, zbirno mesto je ob 9. uri na tržnici v Kanalu in po vaseh, za več informacij lahko kontaktirate Antona Škodnika na številki 041 657 917 ali Žana Simčiča na številki 031 683 567.

Naslednjo soboto je čistilna akcija predvidena tudi v Krajevni skupnosti Most na Soči, 14. aprila v Ročinju, na ta dan ali teden dni kasneje v Logu pod Mangartom, v marcu ali aprilu pa čistilno akcijo organizira tudi Turistično društvo Žaga.

Občinsko čistilno akcijo pa organizirajo danes tudi v Vipavi, kjer so z njo pravkar pričeli, organizirana pa je po posameznih krajevnih skupnostih oziroma društvih. Dejavnosti so usmerjene v urejanje bivalnega okolja, nabrežij potokov, sprehajalnih poti in okolice prometnih poti, so zapisali na spletni strani občine Vipava.

Vsi organizatorji čistilnih akcij za udeležence priskrbijo vrečke za smeti in rokavice, prosijo le da pridete primerno oblečeni in obuti.  
Primož Božič

Naslovna fotografija: Udeleženci čistilne akcije v Levpi // vir: mojaobcina.si

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
15.04.2024
12°C / 27°C
torek
16.04.2024
12°C / 23°C
sreda
17.04.2024
14°C / 19°C