OBJEKT V ZALOGU PORUŠEN, OBJAVLJEN RAZPIS ZA IZVAJALCA, MAJA BI LAHKO PRIČELI Z GRADNJO

Petek, 17. marec 2023

V Zalogu v Tolminu so gradbinci porušili nekdanji poslovni objekt Elektra Primorska, ki ga je občina odkupila leta 2018, na njegovem mestu pa bo zgrajen nov večstanovanjski objekt s štirimi etažami, v katerih bodo mesto našla občinska stanovanja in depojski prostori za Tolminski muzej. 

V objektu bo tako sedem novih javnih najemnih stanovanj, ki se bodo oddajala za neprofitno najemnino in depojski prostori za Tolminski muzej, ki se sooča z veliko prostorsko stisko in del arhivskega gradiva hrani v neprimernih in deloma celo škodljivih pogojih.

O projektu, časovnici in finančnem načrtu smo se na kratko pogovorili s tolminskim županom Alenom Červom.

POGOVOR: Alen Červ

Občina je že v lanskem letu iz Načrta za okrevanje in odpornost pridobila 700.000 evrov nepovratnih sredstev, celotna vrednost projekta pa je 2,4 milijona evrov, pri čemer razlika, približno 1,7 milijona evrov, bremeni občinski proračun.

Nadomestni objekt tlorisno ne bo bistveno drugačen od porušenega, imel bo štiri etaže, pri čemer bo pritlična etaža malenkostno dvignjena od ostalega terena, klet pa bo namenjena servisnim in muzejskim prostorom ter bo ločena od ostalih etaž.

V pritličju bo predvidoma muzejski sklop, shrambe stanovanj in eno stanovanje, prvo nadstropje bo delno namenjeno servisnim prostorom, muzejskemu delu in dvema stanovanjema, drugo nadstropje pa dostopu, servisnim prostorom in štirim stanovanjem.

Prostori, namenjeni za Tolminski muzej bodo poleg depoja obsegali tudi priročno konservatorsko-restavratorsko delavnico, v nadstropju pa bo tudi pisarna za obdelavo in hranjenje dokumentarnega oz. arhivskega gradiva.Primož Božič

Naslovna fotografija: Računalniška vizualizacija nadomestnega objekta (vir: Občina Tolmin)

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
22.03.2023
6°C / 21°C
četrtek
23.03.2023
7°C / 20°C
petek
24.03.2023
7°C / 16°C