V SREDIŠČU: ZDRAVSTVENI DOM IDRIJA

Sreda, 15. marec 2023

Kadrovska kriza počasi hromi Slovenijo in nič drugače ni v panogi zdravstva. Zaradi žgočega pomanjkanja družinskih zdravnikov se vse več ljudi sooča z resnim problemom zagotovitve izbranega osebnega zdravnika. Težave v zdravstvu so tudi v Občini Idrija in Cerkno vse bolj pereče, saj se število občanov, ki nimajo več osebnega zdravnika iz meseca v mesec, povečuje. To med prebivalci vzbuja veliko skrb, nemalokrat pa tudi veliko stisko. Prva dva sklopa današnje oddaje V Središču bomo tako namenili razpravi o kadrovskem stanju v Zdravstvenem domu Idrija, zadnji sklop pa bo posvečen jutrišnjemu dogodku Dan brez alkohola, ki bo potekal v Cerknem. Kako globoka je kadrovska kriza v ZD Idrija in kako so vodilni pristopili k reševanju le te, pa več direktor Tomaž Glažar.

Pogovor Tomaž Glažar

V tokratni oddaji V Središču obravnavamo kadrovsko problematiko v zdravstvenem domu Idrija. V prvem delu pogovora nam je direktor Tomaž Glažar razložil, kakšno je stanje v njihovi ustanovi in kako so se lotili reševanja problematike. V drugem sklopu pogovora pa nam bo predstavil prijeme, kako v našem okolju zadržati mlade zdravnike in kako napreduje projekt selitve Zdravstvene postaje v Cerknem.


Pogovor Tomaž Glažar

Skupaj z NIJZ, Osnovno šolo Cerkno in Policijsko postajo Idrija v okviru akcije“40 dni brez alkohola” Zdravstveni dom Idrija pripravlja dogodek “Dan brez alkohola”, ki bo jutri med 11. in 14. uro potekal pred Centrom šolskih in obšolskih dejavnosti v Cerknem. Z akcijo organizatorji opozarjajo, da prekomerno uživanje alkohola v Sloveniji povzroča veliko stisk. Zato v tem času tudi vabijo k odgovornemu odnosu do alkohola doma, na cesti, pri delu in v družbi. Odziv na povabilo k 40-dnevni odpovedi alkoholu je znamenje solidarnosti z vsemi, ki trpijo zaradi alkohola. Več pa vodja Centra za krepitev zdravja Neca Kompara.

Pogovor Neca Kompara

Maja Vojska
Foto: ZD Idrija

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
15.04.2024
12°C / 27°C
torek
16.04.2024
12°C / 23°C
sreda
17.04.2024
14°C / 19°C