TEKAŠKO DRUŠTVO BOVEC Z 19. ATLETSKIM VEČEROM OBELEŽILO USPEHOV POLNO LETO 2022

Sreda, 15. marec 2023

Tekaško društvo Bovec je te dni na 19. atletskem večeru pregledalo dosežke svojih članov na organizacijskem in športnem področju v preteklem letu. Mathiasu Mlekužu, državnemu prvaku v uličnem teku v svoji starostni kategoriji, so podelili naziv atlet leta, Niko Mlekuž Kamarić pa so razglasili za najperspektivnejšo atletinjo v tehničnih disciplinah za leto 2022.

Tekaško društvo Bovec se navkljub imenu trudi razvijati vse atletske discipline, vendar je zaradi pomanjkanja atletske infrastrukture v ospredju predvsem tek, nam je povedala predsednica društva Tina Fratina Žagar.

Poglavitni namen društva je razvijanje športne zavesti pri otrocih, ki so ob koncu osnovne šole tako pripravljeni soočiti se s katerimkoli športom, ki jim v novem okolju pride naproti. Gre za izrazito družinsko društvo, kjer so otrokom v veliko podporo starši, ki se prav tako ukvarjajo s športom, skupno število članov pa se bliža stotici.

Organizacijsko se društvo udeležuje tudi priprave največjega bovškega športnega dogodka, tekaške prireditve Bovec Maraton, sami pa se predvsem posvečajo mladim:

IZJAVA: Tina Fratina Žagar 1

Predvsem mlajši člani društva so bili v lanskem letu uspešni tudi na gorskih tekih, poleg njih pa so se na atletskem večeru spomnili tudi atletov, ki so v preteklem šolskem letu zaključili osnovno šolo in so v klubu aktivno delovali in tekmovali vsaj 5 let.

IZJAVA: Tina Fratina Žagar 2

Kakor je še povedala Tina Fratina Žagar, morajo trenerji, ki v društvu delujejo na prostovoljni osnovi, pokazati veliko izvirnosti, da kljub manjku opreme in infrastrukture lahko razvijajo tudi tehnične atletske discipline.Primož Božič

Fotografija: mojaobcina.si

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
27.02.2024
8°C / 12°C
sreda
28.02.2024
8°C / 19°C
četrtek
29.02.2024
8°C / 19°C