DRUŠTVO REJCEV DROBNICE IDRIJA-CERKNO ZASEDALO NA REDNEM LETNEM OBČNEM ZBORU

Torek, 14. marec 2023

Minuli konec tedna je potekal tudi redni letni občni zbor društva rejcev drobnice Idrija-Cerkno. Društvo je bilo ustanovljeno leta 1997, z namenom, da se vzpodbudi rejo drobnice in poveča zanimanje za porabo mesa in mleka drobnice. V zadnjem obdobju je delovanje stagniralo, nikoli pa ni zamrlo. Leta 2021 leto so priprave na ponovno vzpostavitev društva potekale v okviru ožje skupine članov in v sodelovanju z razvojno agencijo ICRA. Društvo zadnji dve leti ponovno aktivno deluje in posveča veliko pozornost tudi širjenju svojega članstva. Trenutno šteje že okrog 50 članov. Na letnem srečanju so obravnavali poročilo o delu društva in rokodelske sekcije, finančno poročilo in plan dela za prihodnje leto. Podane so bile aktualne informacije na področju reje drobnice pridobljene s strani Zveze društev rejcev drobnice. Več o aktivnostih društva v lanskem letu pa predsednik društva Jure Podobnik.

Izjava Jure Podobnik

V okviru izvedenih aktivnosti sta v lanskem letu posebej izstopala vsaj dva projekta. Dogodek na temo NAČINOV VAROVANJA DROBNICE PREDE ZVERMI, ki je potekal septembra v Ledinah in pa razstava POKLON VOLNI, ki je bila na ogled od decembra do konca januarja 2023 v Mestnem muzeju Idrija. Razstavo, kjer je društvo sodelovalo z Mestnim muzejem Idrija, razvojno agencijo ICRA in drugimi deležniki si je ogledalo preko 700 obiskovalcev, kar tudi člane društva zelo veseli. Kot pravi predsednik društva pa bodo tudi v letošnjem letu zastavljeno delo nadaljevali.

Izjava Jure Podobik

Kot dodaja na lokalnem območju velja omeniti možnost sodelovanja na Festivalu idrijske čipke, Prazniku idrijskih žlikrofov, jesenski Kmečki tržnici in Festivalu lesa in rokodelstva LARFA ART. Dodaja, da se je društvo vključilo tudi v lokalno akcijsko skupino LAS s ciljem kjer bodo tudi oni primaknili svoj delež pri razvoju in napredku idrijsko-cerkljanske regije.

Maja Vojska

Foto: ICRA

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
23.02.2024
6°C / 12°C
sobota
24.02.2024
9°C / 12°C
nedelja
25.02.2024
8°C / 13°C