MLADI PARLAMENTARCI TUDI V AJDOVŠČINI IN VIPAVI

Petek, 10. marec 2023
O otroškem parlamentu za Idrijsko in cerkljansko smo že pisali, svoje delo pa so opravili tudi mladi iz dgornje Vipavske doline. Otroški parlament je zasedal včeraj v sejni sobi Občine Ajdovščina na še znano temo „duševno zdravje otrok in mladih“. Parlament so sestavili učenke in učenci iz vseh petih ajdovskih osnovnih šol, vipavske šole in zavoda Cirius, pozdravila pa sta jih tudi župana Tadej Beočanin in Anton Lavrenčič. Tadej Beočanin je med drugim izpostavil: »Izjemno vesel sem, da ste danes zbrani mladi, ki ste družbeno aktivni, ki prevzemate proaktivno držo in ki si želite spreminjati svet na bolje. Ponosen sem na vas, na to, da ste odgovorni in da izražate svoja pričakovanja in mnenja, pa tudi pobude, ki jih vsakič rad sprejmem, še zlasti od mladih, ki imate v sebi mnogo zagona in tiste energije, ki spreminja svet.« Zaželel jim je prijetno razpravo, v kateri sta sodelovala z vipavskim županom Antonom Lavrenčičem, ki je mlade pozval k podajanju pobud in jih povabil, da ga lahko kadarkoli obiščejo in sporočijo, ''kje pa njih čevelj žuli''.


Mlade parlamentarce je med razpravo uspešno vodila predsednica parlamenta, učenka OŠ Dobravlje, Katarina Tomanić. Program so mladi parlamentarci nadaljevali z gosti: Anejo Kodrič iz Centra za krepitev zdravja, Nino Baša iz centra Nadeja ter športnim psihologom Matejem Tušakom.

Ob koncu so podali še sklepne misli, ki so zaokrožili zanimivo srečanje na temo zdravi odnosi, temelječi na lastni samoevalvaciji, ki je ključ do duševnega zdravja. Barve ajdovske in vipavske občine bo tudi na državnem nivoju zastopala predsedujoča Katarina Tomanić.Po zapisu Občine Ajdovščina

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
15.04.2024
12°C / 27°C
torek
16.04.2024
12°C / 23°C
sreda
17.04.2024
14°C / 19°C