GIMNAZIJA TOLMIN PRIPRAVLJA UČILNICO NA PROSTEM

Četrtek, 09. marec 2023

Gimnazija Tolmin je bila kot eden od osmih vzgojno-izobraževalnih zavodov izbrana za demonstracijsko šolo v projektu Podnebni cilji in vsebine v vzgoji in izobraževanju, ki poteka pod okriljem Zavoda za šolstvo, Ministrstva za vzgojo in izobraževanje ter Ministrstva za okolje, podnebje in energijo. 

V okviru projekta bodo dijaki ob podpori mentoric in arhitektke Nine Trušnovec ter seveda ob pomoči prejetih sredstev načrtovali in v okolici šole uredili učilnico na prostem. Mentorica in profesorica Vesna Lipušček:

Izjava Vesna Lipušček


Izdelave učilnice na prostem so se lotili najprej z izvedbo ankete za učence in učitelje ter iz pridobljenih podatkov oblikovali ideje za optimalno ureditev prostora. Trenutno so v fazi oblikovanja maket - nastajajo tri različne, med katerimi bodo izbrali najboljšo, ki jo bodo tudi realizirali.


Izjava dijaka Jan in Ivo


Učilnico na prostem bi radi ob stavbi gimnazije postavili že do konca šolskega leta ter jo kasneje v souporabo ponudili tudi drugim potencialnim lokalnim uporabnikom.
 
Simona Skočir 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.05.2024
11°C / 24°C
nedelja
26.05.2024
12°C / 26°C
ponedeljek
27.05.2024
12°C / 28°C