Vanja Hvala
Voditeljica programa
Minuli teden je Turistično gostinska zbornica Slovenija že tretje leto zapored organizirala ocenjevanje za najboljši krof v državi. In med najboljše krofe se je uvrstil tudi krof iz Idrije. Komisija, ki so jo sestavljali predsednik Društva Kuharjev in slaščičarjev Slovenija Tomaž Vozelj, priznana slaščičarka in predavateljica na Biotehniškem izobraževalnem centru Alenka Kodela in vodja prodaje v gostinskem podjetju Trojane Urška Strnad so najboljše krofe izbirali v dveh kategorijah, in sicer klasični in inovativni krofi.
Prvo mesto si je letos med klasičnimi krofi zaslužil krof iz Doma starejših občanov Novo mesto. Drugo mesto pa je zasedel krof iz idrijske Slaščičarne Emilija, ki jo vodi Lindita Zeqiri. Med inovativnimi krofi je komisijo najbolj navdušil krof s smetano, medom in sivko, na drugo mesto so uvrstili krof s holandsko omako in slanino, tretje mesto pa je zasedel krof z jabolčnim polnilom.
Maja Vojska
Foto: Arhiv ocenevanja
Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.
Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!