ZAPOSLENI V ZAVODU TNP USPEŠNI NA MEMORIALU DANILO RE V ITALIJI

Sreda, 25. januar 2023

Minuli konec tedna je v italijanski dolini Aoste potekal že 27. Memorial Danilo Re, pokal alpskih zavarovanih območij, ki so se ga tudi letos udeležili zaposleni v Javnem zavodu Triglavski narodni park (TNP). 

Kakor so sporočili s TNP, je memorial srečanje zaposlenih v zavarovanih območjih. Danilo Re je bil namreč italijanski naravovarstveni nadzornik in strokovnjak za botaniko, ki je umrl v nesreči pri delu leta 1995. V počastitev njegove dediščine je bilo leta 1996 prvič organizirano športno tekmovanje za nadzornike parkov dežele Piemont. Pozneje je bil dogodek, ki mu je bil dodan še tematski seminar, razširjen in odprt za narodno in mednarodno sodelovanje.

Na memorialu je letos sodelovalo 48 ekip, med uspehi zaposlenih v zavodu TNP, ki so se udeležili tekmovanja v štirih športnih panogah: turno smučarski vzpon, veleslalom, streljanje v tarčo in tek na smučeh, pa izstopajo stopničke Marka Pretnerja iz Trente v kategoriji streljanje v tarčo. 

IZJAVA: Marko Pretner

Kot zaključi Pretner, seveda tekmovanje ni glavni cilj srečanja, za delavce zavarovanih območij v Alpah je dogodek predvsem priložnost za medsebojno spoznavanje, izmenjavo izkušenj in prizadevanje za uresničevanje skupnih ciljev vseh skupnosti, ki skrbijo za alpska zavarovana območja.

Tako se je denimo direktor Javnega zavoda Triglavski narodni park Tit Poročnik udeležil generalne skupščine Alparca, Miha Marolt pa je na tematskem seminarju predstavil usmerjanje obiska za uspešno doseljevanje risa v Triglavskem narodnem parku.
 

Simona Skočir
Fotografija: Arhiv TNP

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
06.02.2023
-4°C / 6°C
torek
07.02.2023
-5°C / 7°C
sreda
08.02.2023
-1°C / 6°C