ODPRTI DAN NA SNEGU ZA SLEPE IN SLABOVIDNE OB ZAČETKU SEZONE NA SC CERKNO

Sobota, 21. januar 2023

Smučarski Center Cerkno danes, 21. januarja, odpira svoja vrata. Obiskovalci smučišča se bodo lahko zapeljali po večini smučarskih prog v skupni dolžini 18 km. V nedeljo pa bo SC Cerkno gostil Dan na snegu za slepe in slabovidne, ki ga organizira Lions klub Idrija v sodelovanju z lions klubi severne Primorske, Zvezo slepih in slabovidnih Slovenije, Medobčinskim društvom slepih in slabovidnih Nova Gorica, Centrom Iris, Hotelom Cerkno ter Smučarskim društvom Novinar. Okoli 20 slepih in slabovidnih ter njihovih družinskih članov bo ob spremstvu videčih lahko uživalo v zimskih športih in drugih aktivnostih na prostem. Igor Miljavec, predsednik Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica in pooblaščenec Lions klubov Slovenije za pomoč slepim in slabovidnim.

Izjava Igor Miljavec Program Dneva na snegu

Poslanstvo dogodka je širiti vključenost invalidov v okolje in odpravljati predsodke družbe do invalidov.

Izjava Igor Miljavec o pomenu dogodka

Vsi, ki boste to nedeljo preživeli na SC Cerkno, bodite pozorni na slepe smučarje in njihove spremljevalce, ki bodo opremljeni z odsevnimi brezrokavniki.

Sicer pa je na smučišču od 80 do 100 centimetrov snega, obratujeta obe šestsedežnici ter štiri- in dvosedežnica in pripadajoče proge. Naprave obratujejo vsak dan od 9. do 16. ure.Za smučarske tekače je urejena tekaška, za družine z otroki pa sankaška proga, snežni vrtiljak in igrala. Smučarski center Cerkno je sicer priljubljena izletniška in pohodniška točka tudi za tiste, ki ne smučajo.Metka Rupnik

Foto: Lions klub Idrija

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
07.02.2023
-4°C / 6°C
sreda
08.02.2023
-5°C / 7°C
četrtek
09.02.2023
-1°C / 6°C