V TOLMINU PONOVNO PODELILI NAZIVE NAJBOLJŠIM ŠPORTNIKOM

Sobota, 21. januar 2023

Na tradicionalnem dogodku so sinoči v Kinogledališču Tolmin podelili priznanja najboljšim športnikom v občini Tolmin minulega leta 2022, ki jih je izbrala občinska športna zveza.

Zbrane je uvodoma nagovoril direktor Zavoda za kulturo, šport in mladino Občine Tolmin Matjaž Žbogar, ki je poudaril, da je paleta športov in športnih organizacij v občini zelo pestra in široka, opozoril pa je tudi na opažanje, da je športnih delavcev vedno manj ter spodbudil tudi k te vrste udejstvovanju.

Župan Alen Červ je v svojem prvem javnem nagovoru po izvolitvi povedal, da je občina šport vedno dobro podpirala in ga bo še naprej, podporo pa bodo še okrepili, saj bodo zvišali sredstva, ki jih občina z razpisom namenja športnim programom. 

V nadaljevanju večera je bilo podeljenih enajst bronastih, šest srebrnih in sedem zlatih znakov občinske športne zveze ter trije bronasti, trije srebrni in dva zlata kipca. Nekaj pozornosti so posvetili tudi trem športnim delavcem, ki so bili v minulem letu prepoznani kot nepogrešljivi oziroma najbolj zaslužni delavci – plakete so prejeli Aljaž Černigoj, Miha Rustja in Barbara Kutin. 

Sledila je še podelitev nazivov najboljših športnikov minulega leta. Najboljša mlada ekipa je postala ekipa mladincev Košarkarskega kluba Tolmin, najboljša ekipa minulega leta pa Nogometni klub Tolmin. Naziva najboljših mladih športnikov sta prejela člana KK Soške elektrarne Asja Jug in Matevž Manfreda, naj športnik je tudi letos postal kanuist Luka Božič, naziv naj športnice pa je po nekaj letih spet osvojila atletinja Vika Rutar.

Izjava Vika Rutar

Več pa tudi v ponedeljkovi športni oddaji.Simona Skočir

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
23.02.2024
6°C / 12°C
sobota
24.02.2024
9°C / 12°C
nedelja
25.02.2024
8°C / 13°C