Kristina Ipavec
Voditeljica programa
Lokalni pridelovalci domačih pridelkov in prehranskih izdelkov v svoje produkte vlagajo veliko energije v pridelavo ter trženje in prodajo. A ker so postavljeni ob bok ponudbi močnih trgovskih verig, so velikokrat v slabšem položaju, saj se nekatere trgovske verige zelo malo opirajo na lokalne ponudnike. Na ajdovskem se zavedajo, da je najbolj zdrava lokalna raznovrstna hrana in zato so se odločili, da bodo z različnimi dogodki in aktivnostmi spodbudili potrošnike, da se bodo raje odločili za lokalno. Prvi korak k samoooskrbi je bilo srečanje s pridelovalci in ponudniki, s katerimi so razpravljali o možnostih poslovnega modela. Janez Furlan, vodja Oddelka za gospodarstvo in razvoj Občine Ajdovščina.
Srečanje oziroma aktivnost je bila izvedena v okviru operacije sodelovanja LAS »PREHOD NA SONARAVNO OSKRBO S HRANO«, ki jo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Progama razvoj podeželja. Temeljni cilj projekta LAS sodelovanje je okrepiti lokalno samooskrbo in potrošnjo tako ekološke kot tudi biodinamične pridelane hrane z ozaveščanjem kupcev skozi številne dogodke, obenem pa tudi spremeniti nakupne navade potrošnikov.
Ana Štokelj
Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.
Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!