Simona Skočir
Voditeljica programa
Škofjeloško območje v sebi
skriva številne kulinarične zgodbe. Raznolikost zelenjave s
podeželskih vrtov, gobe in gozdni sadeži iz lokalnih gozdov, sadje
s travniških sadovnjakov, sveže in zdravo meso, zelišča in med,
ki ga marljivo nabirajo čebele. Vse to je osnova kulinarične
ponudbe, ki so jo gostinci uvrstili v svoje jedilnike na posebnem
festivalu Okusi Škofjeloškega.
Od jutri pa vse do zadnjega januarja se bo na različnih lokacijah odvijal kulinarični festival OKUSI ŠKOFJELOŠKEGA. Potekal bo v enajstih vključenih gostilnah in na turističnih kmetijah, ki bodo obiskovalce razvajale z unikatnimi meniji, ki jih navdihuje lokalna tradicija. Festival že drugo leto organizirajo v Razvojni agenciji Sora skupaj z Območno obrtno-podjetniško zbornico Škofja Loka ter vsemi sodelujočimi ponudniki. Kdo vse pa bo letos vključen v festival pa več Andreja Križnar, iz Razvojne agencije Sora.
Po drugi strani pa organizatorji skušajo gostinske ponudnike med seboj še bolj povezati, a kot pravijo na Razvojni agenciji Sora jim želijo na drugi strani tudi približati lokalne ponudnike.
Ker ravno z lokalnimi dobavitelji lahko lokalno kulinariko dvignejo še na višji nivo. Otvoritev festivala bo potekala danes na Soriški planini, več pa Polona Golja.
Festivala se lahko udeleži vsak, potrebna je le prijava. Na spletni strani Visit Škofja loka si lahko ogledate ponudnike in njihove menije ter kontakte, kjer rezervirate svojo mizo. Vsi ponudniki ponujajo menije po enotni ceni 25 evrov.
Maja Vojska
Foto: Gostilna Starman (naslovna), Penzion in gostišče Lajnar
Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.
Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!