PRAVLJIČNIH 7 V TOLMINSKI KNJIŽNICI

Četrtek, 29. december 2022

V tolminski knjižnici je do 20. januarja na ogled razstava Pravljičnih 7, ki prinaša izbor ilustracij, ki so nastale pri ustvarjanju istoimenske zbirke.

Gre za poseben dobrodelen literarno-umetniški projekt, pri katerem je sodelovalo skoraj 100 posameznikov različnih starosti iz 7 evropskih držav: Slovenije, Avstrije, Finske, Francije, Italije, Nemčije in Velike Britanije. Vsaka pravljica je sestavljena iz sedmih poglavij, vsako poglavje je napisal en pisatelj in ilustriral en ilustrator. Zgodbe govorijo o naravi, življenju v novem okolju, drugačnosti, spoštovanju, vztrajnosti in ljubezni in se po besedah idejnega vodje Primoža Mirtiča Dolenca dotaknejo prav vsakega bralca, ki se sprehodi po 248 straneh nakopičene domišljije.

Vsi ustvarjalci pri projektu, ki ga je sicer mogoče podpreti z nakupom knjige, sodelujejo prostovoljno, saj je celoten izkupiček od prodanih knjig namenjen slovenskemu društvu Hospic oziroma njihovemu programu Tabor Levjesrčnih. Gre za program žalovanja otrok in mladostnikov po izgubi bližnje osebe, ki je prilagojen starostni skupini med 5. in 17. letom.

Pomembnost projekta, ki je nastajal od leta 2018, je prepoznal tudi sedaj že nekdanji predsednik Borut Pahor, ki mu je podelil tudi častno pokroviteljstvo. 
Simona Skočir

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C