V SVETU OBČINE CERKNO GOSAR NAMESTO LAHAJNARJEVE

Četrtek, 24. november 2022

Potem ko so pristojne občinske volilne komisije upoštevale še preferenčne glasove in glasove, prispele po pošti, se v veliki večini občin, kjer je naš radio spremljal preštevanje glasov, sestava občinskih svetov ni spremenila niti po številu sedežev, ki jih je uspela dobiti v občinskem svetu posamezna stranka oziroma lista, niti po poimenski sestavi sveta, do spremembe pa je prišlo v cerkljanskem občinskem svetu.

Potem, ko je občinska volilna komisija v Cerknem dodala še glasove, ki so prispeli po pošti, ter ob upoštevanju preferenčnih glasov, se sicer ni spremenilo število sedežev posamezne stranke oziroma liste, pač pa je prišlo do spremembe imena, ki bo v občinskem svetu zastopalo edino mesto stranke Socialni demokrati. To ne bo Alenka Lahajnar, kot so sprva kazali neuradni rezultati, ampak, kot je razvidno sedaj iz uradnih izidov, je občinski svetnik Socialnih demokratov v cerkljanskem občinskem svetu Stanko Gosar, ki je na listi SD za občinski svet kandidiral v 2. volilni enoti.


Metka Rupnik

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
08.12.2022
5°C / 14°C
petek
09.12.2022
5°C / 11°C
sobota
10.12.2022
7°C / 10°C