V AJDOVŠČINI PODELILI PRIZNANJA OBRTNIKOM JUBILANTOM

Četrtek, 24. november 2022

Minuli petek je v Dvorani prve slovenske vlade potekala slovesnost Območne obrtno-podjetniške zbornice Ajdovščina, na kateri so obrtnikom jubilantom podelili priznanja ob okrogli obletnici delovanja. Trije, Šček transport, Frizerska in kozmetična hiša Mira in Avto Batič, so obeležili kar 50 let neprekinjenega dela.

S toliko desetletji so starejši celo od obrtne zbornice same, saj slednja obrtnike na Ajdovskem povezuje šele dobrih 40 let. Danes ima skoraj 700 članov v 18-ih obrtno-podjetniških sekcijah.

Podeljenih jubilejnih priznanj je bilo sicer zelo veliko, kar 163, vendar so zaradi epidemije združili jubilante treh zaporednih let – 2020, 21 in 22.

S svojo prisotnostjo je dogodek počastil direktor Obrtne zbornice Slovenije Danijel Lamperger, ki je ob tem povedal:

»Ponosni smo na našo najbolj uspešno območno zbornico, ki ima kljub majhnosti občine skoraj 700 članov in se uvršča na 6. mesto med vsemi 62 območnimi zbornicami.«

Priložnost obiska je izkoristil tudi za izročitev jubilejnega priznanja v imenu Sekcije za gostinstvo in turizem pri Obrtni zbornici Slovenije tradicionalni in priznani ajdovski gostilni Pri izviru Hublja.

Poleg jubilantov so posebna priznanja prejeli še Egon Stopar, direktor Zdravstvenega doma Ajdovščina, za odlično odzivnost in razumevanje potreb obrtnikov v času epidemije koronavirusa, nadalje je za vestno in strokovno nadzorovanje delovanja zbornice priznanje prejela predsednica Nadzornega odbora Milena Ličen, sledilo pa je še presenečenje večera.

To je bilo iz srca izročeno posebno priznanje dolgoletnemu in nadvse prizadevnemu strokovnemu sodelavcu ajdovske zbornice, Marku Rondiču, ki je s svojim velikim razumevanjem potreb pogonski stroj domačega obrtno-podjetniškega združenja.

Primož Božič

Naslovna fotogriafija: Obrtniki "abrahamovci" // vir: občina Ajdovščina

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
08.12.2022
5°C / 14°C
petek
09.12.2022
5°C / 11°C
sobota
10.12.2022
7°C / 10°C