NOVA BROŠURA PO POTEH NIMFE Z ENERGIJSKIMI TOČKAMI VIPAVSKE DOLINE

Četrtek, 24. november 2022

Na Ljudski univerzi Ajdovščina so v torek predstavili brošuro Po poteh Nimfe – Odkrivanje vidnih in nevidnih skrivnosti Vipavske doline. Gre za izdajo v okviru projekta Voda – izvir – spoznanje, katerega glavni namen je bil priprava turistične poti, ki bo povezovala zdravilne izvire in energijske točke Vipavske doline.

Vsak izmed nas raziskuje in potuje v kraje na razne načine in z različnimi razlogi. Mnogim se zdi, da Vipavsko dolino poznajo, a temu ni tako. Vipavska dolina namreč skriva še veliko nevidnih skrivnosti in del teh je zajetih tudi v novi brošuri Po poteh Nimfe.

Avtorja knjige Kristina Petrović in Peter Mignozzi skozi brošuro raziskujeta skrite kotičke, ki jih domačini vsak dan obiščejo ne vedoč, da so posebni in energetsko zelo bogati.

Delno gre pri tem za vodne izvire, katerih vrednost je leta 2020 v svoji direktivi spoznala tudi Evropska unija, ki tako državam članicam svetuje, da izvire popišejo in s tem prispevajo k zaščiti okolja in voda.

Program je sofinancirala Občina Ajdovščina, pri njem pa je sodelovala tudi Ljudska univerza, pove Alenka Magajne:

IZJAVA: Alenka Magajne

Avtorjema je bil v veliko pomoč tudi Jože Munih, ki je s Petrom Mignozzijem v naravi odkrival močne energetske točke, ki so jih poznali že naši predniki. Pri projektu je sodeloval tudi Marko Pogačnik, ki je pomagal definirati kraje, ki potrebujejo ekološko zdravljenje ali pa imajo pomemben energijski vpliv na okolico.

Več o brošuri Po poteh Nimfe lahko slišite v spodnjem pogovoru, ki ga je pripravila Ana Štokelj. Njeni sogovorki sta bili Alenka Magajne in Kristina Petrović.

POGOVOR: Alenka Magajne in Kristina PetrovićAna Štokelj

Naslovna fotografija: izvir Hublja // karavaning-portal.si

Pogovor: Alenka Magajne in Kristina Petrović

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
11.12.2023
2°C / 11°C
torek
12.12.2023
2°C / 12°C
sreda
13.12.2023
5°C / 12°C