IDRIJSKI GIMNAZIJCI V MEDNARODNIH IZMENJAVAH Z ERASMUS +

Sreda, 12. oktober 2022

Na Gimnaziji Jurija Vege v Idriji se vsako leto udežujejo različnih mednarodnih izmenjav v okviru projekta Erasmus+. Cilj projekta je ozaveščanje dijakov o svetovnih problemih s poudarkom na zmanjševanju odpadkov.


Dijaki in profesorji Gimnazije Jurija Vege Idrija že tretje leto sodeljujejo v projektu R4MAD, kjer si skupaj s šolami iz Španije, Švedske in Bolgarije prizadevajo za reciklažo in ponovno uporabo odpadkov. Dijaki so praviloma nastanjeni pri sovrstnikih v gostujoči državi, vsi stroški mobilnosti pa se krijejo iz projektnih sredstev.

Več nam je o tem povedala organizatorica projekta na šoli, profesorica Božena Rudolf.


Izjava Božena Rudolf


Konec septembra so se dijaki idrijske gimnazije odpravili v Bolgarijo, kjer so preučevali problem odpadne hrane. Mladi so bili navdušeni nad delavnicami in spoznavanjem vrstnikov iz drugih držav.Vtise sta strnili dijakinji Manca Pavšič in Zoja Ikič.


Izjava Manca Pavšič in Zoja Ikič


V tem tednu na gimnaziji Jurija Vege Idrija gostijo dijake in profesorje s francoskega otoka Reunion. Spoznavali bodo prevsem idrijsko naravo in kulturno dediščino, obiskali pa bodo tudi druge predele Slovenije.  


Matic Rupnik 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C