ZAKLJUČNA KONFERENCA PROGRAMA DODATNEGA USPOSABLJANJA

Nedelja, 25. september 2022
V petek se je v Lanthierijevem dvorcu v Vipavi zaključil program dodatnega usposabljanja, ki omogoča samostojnost mladostnikov s posebnimi potrebami. Gre za petletni evropski projekt, v katerega so bili vključeni lokalni podjetniki, obrtniki in kmetje, ki so skozi različne učne delavnice skupaj s CIRIUS Vipava navajali mlade na samostojno življenje.

Zaključna konferenca se je začela z uvodnimi nagovori in pozdravi ravnatelja CIRIUS Vipava Alojzija Adamiča; skrbnice projekta z Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport Tjaše Koselj in župana Občine Vipava Gorana Kodelje. V predstavitvi projekta so se predstavile vse sodelujoče šole in Združenje bodi ZDRAV. Koordinatorica projekta na CIRIUS Vipava Adrijana Lampe Mikuž.

Izjava Adrijana Lampe Mikuš

Ob koncu so izvajalci projekta pogledali tudi v prihodnost, konferenco pa zaključili s prisrčnim druženjem. Za umetniške in glasbene dele sta poskrbeli učenki CIRIUS Vipava, Ema in Lea ter učenci OŠ Dragotina Ketteja Novo mesto.

Program dodatnega usposabljanja je skozi redno delo mladostnike spodbujal k socialni vključenosti v lokalno okolje in pripomogel k razvijanju njihovih socialnih in poklicnih kompetenc. Nad projektom so navdušeni tudi starši mladostnikov, ki so bili vključeni v program dodatnega usposabljanja. Simona Škrlj.

Izjava Simona Škrlj

Evropski projekt dodatnega usposabljanja se je sicer zaključil, v CIRIUS Vipava pa si želijo, da bi se vključil v redni program. Tako bi lahko oblikovali nove inovativne oblike dela, ki bi pomagale mladostnikom s posebnimi potrebami, da bi se lažje vključevali na trg dela. Ravnatelj CIRIUS Vipava, Alojzij Adamič.

Izjava Alojzij Adamič

Projekt Program dodatnega usposabljanja sta sofinancirala Ministrstvo Republike Slovenije za izobraževanje, znanost in šport ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.  

Ana Štokelj

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
27.02.2024
8°C / 12°C
sreda
28.02.2024
8°C / 19°C
četrtek
29.02.2024
8°C / 19°C