MED DOBITNIKI NACIONALNIH PRIZNANJ GZS ZA INOVACIJE TUDI PODJETJA S SEVERNE PRIMORSKE

Petek, 23. september 2022

Gospodarska zbornica Slovenije je na Brdu pri Kranju v okviru Dneva inovativnosti podelila letošnja nacionalna priznanja za inovativnost najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjihi in drugih organizacijah. Nacionalno priznanje GZS za najboljše inovacije, ki ga je zbornica letos podelila dvajsetič, predstavlja najvišjepriznanje inovativnim dosežkom v slovenskih podjetjih in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji. Med dobitniki je bilo tudi nekaj podjetij s severne Primorske.

Gospodarska zbornica Slovenije je na dogodku podelila 7 zlatih, 23 srebrnih in 12 bronastih priznanj GZS za inovacije ter 3 posebna priznanja za inovacijski izziv.

Med dobitniki zlatih priznanj je tokrat le eno podjetje s severne Primorske. Prejelo ga je ajdovsko podjetje Pipistrel Vertical solutions za Velis Electro, prvo električno letalo na svetu.

Srebrno priznanje GZS za inovativnost sta prejeli dve podjetji iz severnoprimorske regije, in sicer družba Kolektor Mobility iz Idrije za inovacijo »Tesno brizgan stator elektromotorja oljne črpalke za hibridni avtomatski menjalnik z dvojno sklopko« in podjetje Mahle Electric Drives Slovenija iz Šempetra pri Gorici za nov zaganjalnik za kamionsko industrijo.

Za skupno inovacijo »Industrializacija procesa FI rele« sta bronasto priznanje za inovacijo prejeli podjetji ETI Elektroelementi Izlake in Hidria IA kompetenčni center. Bronasto priznanje je prejelo tudi podjetje Kolektor ATP za inovacijo »Sistem za lokalno precizno oplaščanje z žlahtnimi kovinami«. 


Metka Rupnik

Foto: GZS 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
10.12.2023
2°C / 11°C
ponedeljek
11.12.2023
2°C / 13°C
torek
12.12.2023
3°C / 12°C