DANES V GALERIJI SDK RAZSTAVA DLU TOLMIN IN GLASBENO-POETIČNI RECITAL BORJA BOLČINA

Petek, 23. september 2022

Društvo likovnih umetnikov Tolmin, Kulturno društvo Nit in Zveza Mink organizirajo drevi v Galeriji SDK v Tolminu slikarsko razstavo in predstavitev pesniške zbirke z naslovom Valter novogoriškega glasbenika in pesnika Borja Bolčine.

Dogodku so dali naslov Podajmo si roke, kar naj bi bila v času pokoronskih ukrepov simbolična gesta, s katero naj bi se ustvarjalci pa tudi vsi drugi iz tega področja po obdobju zaprtih meja znova približali eden drugemu, je povedala Marjeta Manfreda, predsednica Kulturnega društva Nit, ki povezuje besedne ustvarjalce iz Posočja, Benečije in Rezije.

Poleti so sicer že organizirali nekaj dogodkov, na katerih so ustvarjalci brali svoja dela, prav posebno pa je bilo srečanje v Bardu v Terski dolini, kjer so branje s sočasnim slikanjem spremljali še likovniki iz Društva likovnih umetnikov Tolmin. V slikah, ki jih bodo jutri razstavili, so tako prebrane pesmi našle svojevrsten odmev, pravi Manfredova.

V sklopu prireditve bo Borja Bolčina v glasbeno-literarnem recitalu predstavil svojo, letos izdano pesniško zbirko Valter. O njegovem ustvarjanju je pesnik in glasbenik Matej Kranjc zapisal naslednje, nam je zaupala Manfredova:

IZJAVA: Marjeta Manfreda 1

Nekaj svojih pesmi bodo v sklopu večera prebrali še član Kulturnega društva Nit Rok Albóje, predsednik Društva likovnih umetnikov Tolmin Dare Trobec ter zamejska pesnica Margherita Trusgnach [margeríta trušnák]. Kako pa zveni Bolčinova poezija? Predújem dobite že sedaj, več pa danes ob 18. uri v Galeriji SDK v Tolminu. Brala je Marjeta Manfreda.

IZJAVA: Marjeta Manfreda 2

Primož Božič

Foto: Slike Dareta Trobca, nastale po motivih pesmi, razstavljene v starem Tolminu // FB stran KD Nit

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
08.12.2022
5°C / 14°C
petek
09.12.2022
5°C / 11°C
sobota
10.12.2022
7°C / 10°C