VIPAVSKI SVETNIKI NA PRVI POPOČITNIŠKI SEJI

Petek, 23. september 2022
Včeraj je v sejni sobi Občine Vipava potekala 33. redna seja Občinskega sveta Občine Vipava, na kateri je bilo kar osemnajst točk dnevnega reda. Osrednja tema sta bila rebalans št. 3 Občine Vipava za leto 2022 in pa seznanitev z informacijami o realizaciji proračuna Občine Vipava v prvem polletju 2022. Poleg tega pa so svetniki dali zeleno luč za prvo fazo sanacije ceste na Nanos.

Rebalans št. 3 Občine Vipava je redni jesenski rebalans, s katerim se usklajuje predvideno poslovanje občine do konca proračunskega leta. Vanj so poleg obveznih postavk vključene tudi štiri investicije, ki potrebujejo povečanje sredstev za celovito izvedbo. Več o tem katere štiri investicije so vključene pa župan Goran Kodelja.

Izjava Goran Kodelja 1

Denar za te štiri investicije je prerazporejen tudi iz postavke namakalnega sistema, saj občini do konca poletja ni uspelo zbrati dovolj podpisov za pripravo projektne dokumentacije za namakalni sistem.

Izjava Goran Kodelja 2

Vipavski svetniki so na včerajšnji seji potrdili tudi prvo fazo sanacije idilične ceste na Nanos, ki je zaprta z odločbo zaradi krušljivih skalnih brežin. Potrebna bo sanacija v več fazah, s prvo je podjetje Kaskader začel že v tem tednu.

Izjava Goran Kodelja 3

Sanacija te slikovite 8 kilometrske lokalne ceste bo potekala od zgoraj navzdol, torej z vrha te ceste proti dolini. Prenovo bo poleg občine sofinanciralo tudi Ministrstvo za okolje in prostor iz sredstev za okrevanje in razvoj.


Ana Štokelj

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
11.12.2023
2°C / 11°C
torek
12.12.2023
2°C / 12°C
sreda
13.12.2023
5°C / 12°C