OD JUTRI DO NEDELJE ŽE 17. FESTIVAL ODMEVI DEDIŠČINE

Četrtek, 22. september 2022

V Baški grapi se bo od petka do nedelje odvijal že 17. festival Odmevi dediščine, s katero želi tamkajšnje Društvo baška dediščina opozoriti in spomniti na tehnično, filmsko, industrijsko in kulturno dediščino tega prostora.

Letošnja rdeča nit dogodka je 10. obletnica vzpostavitve tematske poti Na svoji zemlji. Društvo prireditev vsako leto nadgrajuje z izvirnim programom s področja ohranjanja dediščine, ki pušča sledi v prostoru Baške grape in ohranja identiteto njenih prebivalcev. Vsebine preteklih festivalov so dale društvu nove turistične produkte, Baški grapi pa nove turistične programe.  

Zgodbe, ki jih je društvo zapisalo na papir ali na filmski trak tako spodbujajo zainteresirano javnost k obisku Baške grape, pri čemer manjše skupine in posameznike nagovarjajo, da pri tem izkoristijo možnosti trajnostne mobilnosti: vlak, avtovlak, kolo, spodbujajo pa tudi pohodništvo.

Poudarke iz letošnjega festivalskega programa je v pogovoru s Simono Skočir podala predsednica društva Alenka Zgaga.

POGOVOR: Alenka Zgaga

PODROBEN PROGRAM NA SPLETNI STRANI >> KTT BAŠKA DEDIŠČINA

Simona Skočir

Foto: Panoramska tabla Baška grapa - projekt Nadgradnja Tematske poti Na svoji zemlji 2021 // FB stran Tematska pot Na svoji zemlji

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
08.06.2023
14°C / 26°C
petek
09.06.2023
15°C / 27°C
sobota
10.06.2023
13°C / 26°C