V OKVIRU POPOTRESNE OBNOVO BODO V KREDU ZGRADILI NOVO ŽUPNIŠČE

Sobota, 06. avgust 2022

V Kredu so te dni porušili stavbo župnišča, poškodovanega v potresu leta 2004, so sporočili iz občine Kobarid. Za popotresno statično sanacijo in rekonstrukcijo župnišča je bila leta 2011 izdelana projekta dokumentacija, vendar je bila na podlagi predvidenih visokih stroškov sanacije sprejeta odločitev, da se obstoječi objekt odstrani in zgradi nadomesten objekt.

Sredstva za rušitev in novogradnjo so sicer na podlagi Zakona o popotresni obnovi zagotovljena v državnem proračunu, letos je tako za ta namen rezerviranih 2,8 milijona evrov.

Stavba župnišča v Kredu je bila še lani predvidena za rekonstrukcijo z ocenjeno vrednostjo obnovitvenih del na 100.000 evrov, nato pa so se odločili, da raje zgradijo nadomesten objekt.  

Novogradnja nadomestnega objekta bo, v primerjavi z obstoječim, manjših tlorisnih dimenzij ter bo obsegala pritličje in nadstropje. Pritličje bo namenjeno potrebam krajevne skupnosti: v njem bo večji večnamenski prostor, vetrolov, sanitarije, čajna kuhinja in shramba. V nadstropju bodo prostori Župnije Kobarid, ob objektu pa bo parkirni prostor za štiri osebna vozila.

Gradnja novega objekta se bo začela predvidoma avgusta letos in bo zaključena predvidoma konec leta 2023, so še zapisali na spletni strani občine Kobarid.

Foto: kobarid.si

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
11.08.2022
15°C / 34°C
petek
12.08.2022
17°C / 28°C
sobota
13.08.2022
16°C / 32°C