V KOBARIDU V DRUGEM POSKUSU IZGLASOVALI REBALANS PRORAČUNA

Petek, 05. avgust 2022

V Kobaridu so se včeraj po dobrih dveh tednih znova sestali svetniki, ki so imeli na dnevnem redu eno samo točko – predlog prvega rebalansa proračuna za leto 2022. Rebalans so na julijski 26. seji zavrnili, svetnik Branko Velišček je v vmesnem času pripravil celo amandma, očitek pa ostaja ves čas isti:

IZJAVA: Branko Velišček 1

Kakor je še povedal Velišček, bodo prva žrtev nastalega stanja nekateri projekti, za katere preprosto ne bo denarja, za kar priznava, da seveda ni težava, problematično je le to, da svetniki ne razpravljajo o tem, katerim projektom bodo sredstva namenili letos in katerim kdaj v prihodnosti.

Njegov amandma je iz rebalansa proračuna med drugim umikal prihodkovno postavko prodaje stavbe Kobariškega muzeja, ki je po njegovem mnenju zelo negotova, obenem pa je nekaj stvari črtal tudi na odhodkovni strani. Amandma je sicer na včerajšnji seji umaknil z obrazložitvijo

IZJAVA: Branko Velišček 2

Sklep o rebalansu proračuna je nato 10 prisotnih svetnikov nazadnje izglasovalo s šestimi glasovi za, nobenim proti, ostali pa so se glasovanja vzdržali.

Podžupan Marko Miklavič, ki je v odsotnosti župana Marka Matajurca vodil sejo, je o izglasovanem sklepu povedal

IZJAVA: Marko Miklavič

Pod točko razno so svetniki in svetnice izpostavili nekaj trenutnih problematik, na primer postavitve rampe na planini Kuhinja, nerentabilnosti nekaterih linij hop on – hop off avtobusa, izraženo pa je bilo tudi vprašanje, kaj bodo postavili v sredo novega krožnega križišča pred Kobaridom.

Primož Božič

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
02.06.2023
13°C / 28°C
sobota
03.06.2023
16°C / 27°C
nedelja
04.06.2023
15°C / 28°C