V ZGORNJEM POSOČJU OBISKOVALCI TRENUTNO TEŽKO NAJDEJO PROSTO SOBO

Četrtek, 04. avgust 2022

Že vse od sredine julija je Zgornje Posočje spet polno zasedeno s turisti. Prosto nastanitev je trenutno zelo težko najti, poleg hotelov in apartmajev so polno zasedeni tudi kampi, poudarjajo v javnem zavodu Dolina Soče. Po koronski prevladi domačih gostov se je tehtnica spet prevesila v prid tujim obiskovalcem.

"Lahko bi rekli, da je Zgornje Posočje 100-odstotno polno, ko govorimo o nastanitvenih zmogljivostih v kampih, apartmajih in hotelih. Seveda se sem in tja še najde kakšna prosta soba ali postelja, vendar vsem, ki prihajajo v dolino Soče, toplo priporočamo, da še pred prihodom preverijo proste kapacitete in jih rezervirajo," je za STA poudaril direktor javnega zavoda za turizem Dolina Soče Viljam Kvalič.

Izjava Viljam Kvalič

Med obiskovalci je v letošnjem poletju največ Nemcev, Avstrijcev, Čehov, Madžarov. "Prijetno presenečenje so v zadnjih letih Belgijci, ki jih prihaja iz leta v leto več v naše kraje. Prav tako vsako leto rastejo številke obiskovalcev, ki k nam prihajajo iz Španije in Francije. Zato smo zelo veseli, da je ta paleta turistov iz leta v leto bolj barvita. Seveda pa smo zelo hvaležni tudi domačim obiskovalcem," pravi Kvalič.

Izjava Viljam Kvalič

Gostov iz Slovenije v Posočju na letni ravni naštejejo od 20 do 25 odstotkov. Le leta 2020, ko so bila potovanja močno okrnjena zaradi epidemije covida-19, je bilo v Posočju 75 odstotkov domačih gostov. "Zdaj pa se je to razmerje ponovno obrnilo v prid tujih gostov," ugotavlja Kvalič.

Ta še pojasnjuje, da ob promociji pohodniške in kolesarske poti Juliana trail beležijo tudi goste iz bolj oddaljenih držav, tudi iz ZDA. "To pripisujemo objavam v New York Timesu, The Independentu, Lonely Planetu, da je Juliana Trail ena izmed desetih najboljših novih pohodniških poti na svetu. Vse to je pripomoglo k sami promociji Julijskih Alp in doline Soče. Veseli smo, saj pohodniki in kolesarji ne prihajajo samo poleti. S tem si nekako podaljšujemo sezono, kar je tudi eden izmed naših glavnih ciljev," je zadovoljen direktor zavoda Dolina Soče.


STA


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
11.08.2022
15°C / 34°C
petek
12.08.2022
17°C / 28°C
sobota
13.08.2022
16°C / 32°C