DRUŠTVO UPOKOJENCEV CERKNO NAČRTUJE PESTRO JESEN

Četrtek, 04. avgust 2022

Društvo upokojencev Cerkno počasi, a vztrajno poskuša svojo dejavnost vzpostaviti v obliko kot je bila pred pandemijo. Kot pravi Zdenka Verbič, predsednica društva, ni bilo nikoli težave v članstvu, saj se je številka članov lepo vzdržala tudi zadnje dve leti, ampak v tem, da še vedno opažajo nekoliko okrnjen obisk na dogodkih. 

Premalo prijav je tudi razlog, da so prvo avgustovsko kopanje ob sredah morali odpovedati. A ostaja optimistična, saj meni, da bodo že naslednji teden napolnili avtobus. Kot pravi so si na junijskem občnem zboru zadali večje število druženj, kar bodo uresničevali predvsem z različnimi izleti in srečanji. Letos so že izpeljali izlet v neznano in so obiskali Roglo in okolico, prav tako so se spomladi odpravili z ladjico iz Poreča do Limskega kanala in na pohod ob reki Soči.

V začetku meseca septembra pa upokojence čaka letovanje, ko se bodo odpravili na otok Cres, prav tako pa bodo imeli izlet do Cerkniškega in Bloškega jezera ter ogled grada Snežnik. Oktobra bodo obiskali Kozjansko, novembra pa jih čaka še tradicionalno Martinovanje.

Jesen bo tudi čas za nova izobraževanja, saj želijo organizirati tečaj računalniške pismenosti, ki bo njihovim članom omogočal, da izkoristijo digitalne bone. Nadaljevali bodo tudi z jezikovnimi tečaji, želijo pa tudi organizirati tečaj uporabe defibrilatorja, saj se eden nahaja na njihovi stavbi na Močnikovi ulici 8 v Cerknem.

Kar nekaj sprememb pa čaka ravno njihove prostore in stavbo, predvsem se z občino Cerkno dogovarjajo, da bi pod naslovom popotresne sanacije uredili dotrajane garaže, ki so last društva.

Izjava Zdenka Verbič

Z občino Cerkno se že dogovarjajo tudi o sanaciji zidu ob Močnikovi cesti, ki bi lahko tudi nekoliko širila ta ozek del ceste, predvsem pa želijo, da njihova stavba ne kazi podobe Cerknega.

Kot pravi predsednica Zdenka Verbič pa bi želeli obdržati tudi lokal, ki ga imajo v svojih prostorih, a nujno potrebujejo še kakšno dodatno roko za pomoč, zato vabi vse upokojence, ki bi želeli pomagati, naj se ji oglasijo.


Maja Vojska
Foto: DU Cerkno Facebook

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
11.08.2022
15°C / 34°C
petek
12.08.2022
17°C / 28°C
sobota
13.08.2022
16°C / 32°C