OBČINA TOLMIN PRIDOBILA SREDSTVA ZA UREDITEV NAJEMNIŠKIH STANOVANJ IN MUZEJSKEGA DEPOJA V ZALOGU

Torek, 02. avgust 2022

Na občini Tolmin so se v preteklih tednih že kar trikrat razveselili uspeha na razpisih iz Načrta za okrevanje in odpornost, sredstva iz tega sklada so namreč prejeli tudi za projekt ureditve javnih najemniških stanovanj v Zalogu. Kakor je razvidno iz odločbe, bodo za projekt prejeli zaprošenih 685.000 evrov od 2,36 milijona, kolikor bo predvidoma stala investicija.

Nekdanjo poslovno stavbo Elektra Primorska na hišni številki 11 bodo rekonstruirali in v njem naredili prostor za sedem najemniških stanovanj, razlaga Janja Bičič iz občine Tolmin:

IZJAVA: Janja Bičič

Stavbo je prav z namenom ureditve stanovanj občina odkupila leta 2018, kakor pa izhaja tudi iz prijave na razpis bi z deli morali končati do konca leta 2024. Zaradi pogojev razpisa med upravičene stroške investicije ne sodita Davek na dodano vrednost in izgradnja muzejskega depoja, zato bo vse stroške iz teh dveh naslovov kril občinski proračun.

Kakor je še povedala Bičičeva si po začrtanem terminskem planu prve vselitve lahko obetamo začetek leta 2025, potrebna rušitvena dela pa naj bi bila izvedena že letos.

Primož Božič

Foto: Zajem zaslona Google Street View

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
11.08.2022
15°C / 34°C
petek
12.08.2022
17°C / 28°C
sobota
13.08.2022
16°C / 32°C