GOJENE GOBE IZ IDRIJE SI UTIRAJO POT NA MIZE PRIZNANIH RESTAVRACIJ

Nedelja, 31. julij 2022

Marsikatera uspešna podjetniška zgodba se lahko rodi tudi iz hobija in kančka naključja. 

Idrijčan Boštjan Podobnik, sicer ekonomist, je čas med daljšo bolniško izkoristil za razmišljanje, iskanje nove poslovne poti. Ideja se mu je utrnila ob ogledu televizijske oddaje o gojenju gob. Zakopal se je v branje literature in spletnih virov o mikrobiologiji, filtraciji, vlaženju, sterilizaciji, laboratorijskem delu … Ob pomoči družine in bratranca se je odločil poskusiti gobe gojiti v praksi, za hobi. Zagotovili so surovine, pripomočke, opremili laboratorij ter druge prostore in začeli. 

Po petih letih Podobnik s svojimi gobami različnih vrst oskrbuje priznana gostišča, trgovine, ponuja jih na pokriti tržnici v Idriji. In če ga vprašate, kaj je potrebno, da iz micelija vzgoji gobo, pove: najkakovostnejše surovine, oprema, optimalno pogoji in sterilnost okolja, natančnost, znanje in izkušnje, sicer se hitro lahko kaj zalomi. 

Z Boštjanom Podobnikom, ki je poslovno dejavnost poimenoval v Podgobnik, se je pogovarjala Metka Rupnik.


Pogovor Boštjan Podobnik


Foto: osebni arhiv Boštjan Podobnik



 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!



Pozabljeno geslo?

 

četrtek
25.04.2024
6°C / 14°C
petek
26.04.2024
4°C / 16°C
sobota
27.04.2024
8°C / 18°C