V IDRIJI ZAŽIVELI NOVI PROSTORI CENTRA ZA SOCIALNO DELO

Torek, 26. julij 2022

Center za socialno delo Idrija, ki kot ena od štirih krajevnih enot v regiji sodi pod okrilje Centra za socialno delo severna Primorska tudi uradno začenja svoje obratovanje na novi lokaciji le lučaj stran od starih poslovnih prostorov v gasilskem domu Idrija. 

Svečano so nove prostore danes otvorili direktorica Centra za socialno delo Severna Primorska Patricija Može, župan občine Cerkno Gašper Uršič in predstavnica Občine Idrija svetovalka za družbene dejavnosti Maja Majnik.

Glavni razlog, da so se podali v iskanje novih rešitev je bil v tem, da stari prostori niso bili dostopni invalidom in gibalno oviranim ter zaposlenim niso ponujali najboljših delovnih pogojev, pojasnjuje direktorica centra Može.

Izjava Patricija Može


Močno pa se bodo izboljšali tudi pogoji za zaposlene. V centru deluje 10 strokovnih delavk, ki so za zagotavljanje korektne in bolj intimne obravnave strank v novih prostorih pridobile vsaka svojo pisarno, ena pisarna pa je na voljo koordinatorjem, ki pridejo svoje delo opravljati iz Nove Gorice. 


Pot do novih prostorov je bila dolga, zaposleni so v iskanje novih rešitev vložili kar nekaj let in veliko truda. Marjeta Simonič pomočnica direktorice in vodja enote v Idriji je pojasnila, kako veliko zaposlenim pomeni nova pridobitev.

Izjava Marjeta Simonič

O tem, kako pomembno je delovanje centra za obe občini, ki jih pokriva pa je spregovoril tudi cerkljanski župan Uršič.

Izjava Gašper Uršič

Idrijski center za socialno delo tako nadaljuje svoje delovanje na novem naslovu na Vojkovi 4a.

Maja Vojska

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
29.09.2023
11°C / 28°C
sobota
30.09.2023
11°C / 29°C
nedelja
01.10.2023
13°C / 28°C