NA IDRIJSKEM GRADU PODELILI NAGRADE OBČINE IDRIJA

Četrtek, 23. junij 2022

Občina Idrija je včeraj praznovala občinski praznik s tradicionalno slavnostno sejo občinskega sveta in podelitvijo letošnjih občinskih nagrad. Slovesnost se je poleg članic in članov občinskega sveta, letošnjih nagrajencev, predstavnikov krajevnih skupnosti in javnega življenja v občini udeležil tudi župan mesta Labin.

Zbrane na slovesnosti na dvorišču idrijskega gradu je uvodoma nagovoril župan Tomaž Vencelj, ki je izrazil upanje, da bo z mesta župana na slovesnosti ob prazniku občine prisotne lahko nagovoril tudi prihodnje leto. V nadaljevanju je izpostavil zaskrbljenost nad posledicami, ki jih bo imela rast cen na občinski proračun, v nadaljevanju pa namenil besedo letošnjim nagrajencem.


Izjava Tomaž Vencelj


V osrednje delu slovesnosti sta župan Vencelj in predsednik komisije za nagrade občine Idrija Kristjan Brus podelila letošnje občinske nagrade.

Pirnatovo nagrado je prejel Dušan Moravec za obsežen filmski opus ter izjemen prispevek k promociji Občine Idrija in njene dediščine, Rafael Terpin nagrado Jožefa Mraka za svoje življenjsko delo pri ohranjanju idrijske rudarske zgodovine in etnologije idrijsko-cerkljanskega podeželja. Okužba s koronavirusom ga je zadržala doma, zato se slovesnosti ni mogel udeležiti. Nagrado občine Idrija so prejeli: Marija Velikonja za prizadevno ohranjanje spomina na pesnika in pisatelja Rodoljuba Ledinskega, Anton Ivan Munh za samoiniciativno zgledno ureditev pešpoti od Podroteje do vrha Ključ in Ivan Peternelj za dolgoletno vsestransko prostovoljsko delo v gasilstvu. Letošnja dobitnica nagrade za mlade ustvarjalce pa je Maruša Mlakar, ki jo je prejela za uspešno gledališko ustvarjanje in odlično odigrano vlogo Pasje grofice.

V imenu vseh nagrajencev je zbrane na svečanosti nagovoril dobitnik Pirnatove nagrade Dušan Moravec, ki si je med drugim zaželel večjega posluha domačega gospodarstva v podporo ustvarjalcem.


Izjava Dušan Moravec


Slovesnost, ki jo je vodila Sanja Rejc, so v nadaljevanju v duhu 100-letnice Astorja Piazzole glasbeno obogatili harmonikar idrijskih korenin Marko Hatlak s skupino FUNtango in vrhunska vokalista Bernarda in Marcos Fink.


Metka Rupnik

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.06.2022
19°C / 30°C
nedelja
26.06.2022
18°C / 31°C
ponedeljek
27.06.2022
16°C / 32°C