V DESKLAH ZAINTERESIRANE POZIVAJO K VPISU V PROGRAME DNEVNEGA CENTRA ZA STAREJŠE

Sreda, 22. junij 2022

Dnevni center za starejše Hiša dobre volje v Desklah s prvim julijem ponovno odpira vrata in tako znova ponuja  popolno oskrbo za vse, ki potrebujete pomoč, varstvo in oskrbo ali si želite le dobre družbe sovrstnikov in odličnega osebja, ki vam bo omogočilo višjo kakovost življenja. K vpisu vabijo stare in nove varovance, na ta dan pa medse vabijo vse, ki bi si radi center in vzdušje v njem ogledali v živo.

Hiša dobre volje je program Doma upokojencev Nova Gorica, ki starejšim nudi celostno oskrbo v obliki dnevnega bivanja. Vsakodnevno je poskrbljeno za nego, tople obroke, telovadbo, animacijo, ustvarjalne delavnice in vse tisto, kar je potrebno, da so uporabniki in uporabnice celostno preskrbljeni pod isto streho in se hkrati vsakodnevno vrnejo domov.

Za delovanje centra je ključno minimalno število oskrbovancev, s katerim so imeli težave ves čas covida, delovanje centra so promovirali tudi na terenu, je povedala kanalska županja Tina Gerbec.

IZJAVA: Tina Gerbec

Na občinski seji minuli teden so svetniki dali tudi pobudo, da bi v primeru prenizkega števila prijavljenih za dnevno varstvo vskočila občina in sama financirala prosta mesta kar pa je stvar prihodnjega rebalansa proračuna, pravi županja.

Deskljanski center bo odprt od sedmih zjutraj pa do petih popoldan, prihodnji petek 1. julija pa z otvoritvenim programčkom ob desetih dopoldan obeležujejo ponovno odprtje, obenem pa interesente vabijo na klepet ob kavi in čaju, da jih spoznajo tudi v živo. Kakor pravijo, pri njih poskrbijo za vse – redne, zdrave in tople obroke, pijačo, nego, zdravila ter vse drugo, kar dodaja življenju smisel, zdravje in lepoto!
 
Primož Božič

Foto: MDC Hiša dobre volje Deskle // Tina KrogKomentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.06.2022
19°C / 30°C
nedelja
26.06.2022
18°C / 31°C
ponedeljek
27.06.2022
16°C / 32°C