V IDRIJI PRVO NEFORMALNO SREČANJE ZA POVEZOVANJE PODJETIJ NA KOLESARSKEM TRGU

Sreda, 22. junij 2022

Pred dnevi se je s ciljem povezovanja na neformalnem srečanju v Idriji sestalo 11 slovenskih podjetij, ki delujejo na mednarodnem kolesarskem trgu. Podjetja so prepoznala prednosti skupnih nastopov na svetovnih sejmih in se pogovarjala o možnostih sodelovanja pri razvoju novih izdelkov.

Srečanje je gostilo podjetje Kolektor iz Idrije, ki je nedavno vstopilo na kolesarko tržišče z inovativno pršilko za čiščenje koles, pobudnik srečanja pa je bil Uroš Gnezda, lastnik in ustanovitelj podjetja Cult, Idrija namreč ni le kolesarska meka, ampak je tudi rojstni kraj blagovne znamke CULT. Srečanje podjetij je korak k tesnejšemu povezovanju slovenskih podjetij na področju kolesarstva. Uroš Gnezda.


Izjava Uroš Gnezda 1


Na srečanju so potrdili interes po tesnejšem povezovanju ne le na področju mednarodnih sejemskih predstavitev, ampak tudi v konkretnem formalnem povezovanju.


Izjava Uroš Gnezda 2


Pobudnik srečanja Uroš Gnezda je še posebej poudaril, da vabijo še druga zainteresirana podjetja, da se jim pridružijo. Prvo srečanje se je odvijalo v Idriji, naslednjega pa načrtujejo v Zrečah, kjer deluje podjetje Unior in na katerem naj bi storili še korak dlje na področju sodelovanja in povezovanja.  

Po srečanju so si udeleženci ogledali še prostore strojegradnje ter orodjarne gostiteljskega podjetja, zatem pa so se udeležili še prihoda kolesarjev prve etape kolesarke dirke po Sloveniji, ki je tega dne kot naročeno potekala ravno čez ˝dvorišče˝ podjetja Kolektor.  


Metka Rupnik

Foto: Rafael Marn


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.06.2022
19°C / 30°C
nedelja
26.06.2022
18°C / 31°C
ponedeljek
27.06.2022
16°C / 32°C