ODPRTE PRIJAVE NA SLIKARSKI EKSTEMPORE V KANALU

Torek, 21. junij 2022

Likovna skupina Svetloba Deskle prireja v petek, 24. junija, mednarodni ekstempore v Kanalu ob Soči. Prijave so možne do jutri, 22. junija, zbor pa je ob 9. uri v avtokampu v Kanalu ob Soči.

Kakor je povedala predstavnica sekcije za likovno ustvarjanje pri Kulturnem društvu Svoboda Deskle – Anhovo Vanda Colja sodi bližajoči se ekstempore med redne dogodke in je ena od številnih aktivnosti članov likovne skupine.

IZJAVA: Vanda Colja 1

Ekstempore organizirajo že več kot deset let, pravzaprav pa gre za obliko slikarskih izmenjav z drugimi tovrstnimi zamejskimi in primorskimi društvi.

Tema slikarskega druženja se ne spreminja, gre za slikanje vedute Kanala, ki se iz avtokampa pod bencinskim servisom lepo vidi, obenem pa mogočna drevesa nudijo zavetje pred poletnim soncem. Na ta način nastala dela ponesejo ustvarjalci med ljudi, pove Vanda Colja:

IZJAVA: Vanda Colja 2

Prijave niso omejene zgolj na člane skupine, so pa seveda udeleženci najpogosteje ljubiteljski likovniki iz bližnjih društev, od 25 do 35 se jih zbere vsako leto, še pove Coljeva, ki pravi, da je kanalska veduta z mostom in pročelji hiš nad levim soškim bregom med slikarji vselej priljubljen motiv.

Izbira velikosti platna in slikarske tehnike sta prepuščena vsakemu posamezniku, delo pa poteka ob strokovni spremljavi mentorja deskljanskih likovnikov Stipeta Hečimoviča. Ker je dogodek tudi družabne narave sledi po zaključku slikanja, predvidoma ob dveh, tudi manjša pogostitev in druženje, doda Vanda Colja.

Primož Božič    

Foto: Kanalski ekstempore 2016 // mojaobcina.si, avtorica Vanda Colja


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.06.2022
19°C / 30°C
nedelja
26.06.2022
18°C / 31°C
ponedeljek
27.06.2022
16°C / 32°C