OŠ ČRNI VRH: JADRANSKI UDAR, ŠPORTNI SPEKTAKEL TER UKULELE IN CAJONA

Torek, 07. junij 2022

Na OŠ Črni Vrh nad Idrijo je ob koncu šolskega leta zelo pestro, ne samo zaradi še zadnjih ocenjevanj pred težko pričakovanimi počitnicami, ampak tudi zaradi različnih dogodkov, ki učencem pestrijo dogajanje v šoli in izven nje. 

Med drugim so na šoli pripravili pravi športni spektakel, učenci in učitelji pa so si ogledali tudi delavno točko v Zadlogu v sklopu mednarodne vojaške vaje, šola pa je bogatejša tudi za sedem novih inštrumentov.

Črnovrški učenci in učitelji so si v okviru posebnega šolskega dne na delovni točki v Zadlogu ogledali tamkajšnje dogajanje v okviru večdnevne mednarodne vojaške vaje Jadranski udar 2022, ki se je zaključila minulo nedeljo. 


Vojaki so jim razkazali vojaško tehnologijo in oborožitev - puške, helikopter, vzlet brezpilotnega letala, tank in ostala bojna vozila. Nekateri so se v teh bojnih vozilih lahko tudi zapeljali »en krog« po Zadlogu. Med ogledom jih je v nizkem preletu pozdravil tudi pilot reaktivnega letala.


Minuli četrtek pa se je v polni šolski telovadnici odvijal pravi športni spektakel, na katerem so se v dobri uri in pol z različnimi točkami predstavile športne dejavnosti na šoli ter športna društva in klubi iz idrijske občine, pri katerih vadijo učenci šole.


Nastopajoči so se pripravili atraktivne nastope, ki so jih obiskovalci prireditve nagradili z glasnimi aplavzi. 


Dogodek je bil tudi dobrodelne narave, saj so z bogatim srečelovom, ki so ga z nagradami omogočili donatorji, zbirali sredstva za šolski sklad.

Sicer pa je črnovrška osnovna šola te dni bogatejša tudi za nekaj inštrumentov. Gotovo se še spominjate uspeha, ki ga je med osnovnošolci drugih šol na Idrijskem in širšo javnostjo požela otroška kantata za soliste, zbor in klavir z naslovom Kje je Tina? v izvedbi učenk in učencev od 4. do 9. razreda črnovrške osnovne šole. Na premieri tega glasbenega dogodka so s prostovoljnimi prispevki obiskovalcev predstave zbrali dovolj sredstev za pokritje stroškov predstave in nakup novih inštrumentov. 


Tako imajo na šoli sedaj že sedem novih odličnih instrumentov; kupili so 5 ukulel in 2 cajona, s katerimi bodo lahko tudi v prihodnje zagnano glasbeno ustvarjali. 


Metka Rupnik

Foto: OŠ Črni Vrh

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
02.06.2023
13°C / 28°C
sobota
03.06.2023
16°C / 27°C
nedelja
04.06.2023
15°C / 28°C