BAŠKA DEDIŠČINA PREJELA DRŽAVNO PRIZNANJE ZA PROSTOVOLJSTVO

Sreda, 25. maj 2022
Predsednik republike Borut Pahor je v predsedniški palači priredil podelitev državne nagrade in priznanj na področju prostovoljstva za leto 2021. Nagrado je prejel Tonček Smolej, priznanja pa Ivica Čretnik, Veronika Žižek, Slobodan Filipovič, Anton Progar, Društvo Center za pomoč mladim in tudi Kulturno tehnično turistično društvo Baška dediščina.


Kot so pojasnili v uradu predsednika republike, gre za najvišja priznanja za izjemne dosežke na področju prostovoljstva, njegove promocije in razvoja, ki jih prostovoljcem oz. prostovoljskim organizacijam vsako leto podeljuje Odbor RS za podelitev državnih priznanj na področju prostovoljstva.


Nagrada za prostovoljstvo za leto 2021 je šla v roke Tončka Smoleja, ki več kot 50 let deluje kot gorski reševalec. Leta 1982 je prevzel vodenje Gorske reševalne postaje Radovljica, ki se je leta 2006 preoblikovala v samostojno društvo Gorska reševalna služba Radovljica, Smolej pa je vse do danes predsednik društva.


Priznanja za prostovoljstvo za leto 2021 pa so prejeli Ivica Čretnik, Veronika Žižek, Slobodan Filipovič, Anton Progar, Društvo Center za pomoč mladim in Kulturno tehnično turistično društvo Baška dediščina.


Na Primorskem valu smo posebej veseli, da je priznanja za prostovoljstvo prejelo tudi društvo Baška dediščina. Društvo ohranja in povezuje naravno, tehnično, literarno, filmsko in industrijsko dediščino v kulturni turizem. S prostovoljskim delom so prepričali zainteresirano javnost, da je zapuščina njihovih prednikov dar preteklosti in bogat vir priložnosti, so še posebej poudarili v Uradu predsednika republike Slovenije.Ivan Seljak

Fotografija: FB Baška dediščina

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C