CERTIFIKAT DRUŽBENO ODGOVOREN DELODAJALEC TUDI ETI IN TIKU

Sobota, 21. maj 2022

 

Certifikat družbeno odgovoren delodajalec Ekvilib Inštitut je v tem tednu podelil novih 44 certifikatov družbeno odgovoren delodajalec, prvič letos so podelili tudi šest naprednih certifikatov. V projektu, ki traja tretje leto, so doslej podelili skupno 113 certifikatov, v postopek pridobivanja pa jih je vključenih 196, so sporočili organizatorji.


Vodja projekta pri Ekvilib inštitutu, Gašper Zakrajšek je mnenja, da se delodajalci vse biolj zavedajo pomena ukrepov in aktivnosti na področju družbene odgovornosti. Rezultat tega je tudi veliko število prijav v postopek certificiranja.


Med dosedanjimi prejemniki certifikata so podjetja in organizacije iz desetih slovenskih regij, ki delujejo v različnih panogah ter so različnih velikosti in statusnih oblik.


Letos so prvič podelili tudi „napredni certifikt“ , prejeli pa so ga Javne službe Ptuj, Biotehniški izobraževalni center Ljubljana, Javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Sevnica, GateHub in Nil Podatkovne komunikacije ter Eta Cerkno.


Med petdesetimi podjetji in drugimi organizacijami letos najdemo tudi družbo Tik iz Kobarida.

Kot je povedala direktorica družbe Petra Borovinšek, je pridobitev certifikata priznanje za dosedanje delo in vzpodbudo ter motivacijo za izvedbo vseh načrtovanih aktivnosti v prihodnje. V TIK-u so se osredotočili na področje medgeneracijskega sodelovanja, saj se zavedajo, da se bo v prihodnjih nekaj letih z upokojitvijo starejših zaposlenih in prihodom novih sodelavcev struktura zaposlenih spremenila. V Tiki, kot še pove Borovinškova, želijo ustvariti dobre možnosti za delo in razvoj prav vseh generacij v podjetju.Ivan Seljak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.06.2022
19°C / 30°C
nedelja
26.06.2022
18°C / 31°C
ponedeljek
27.06.2022
16°C / 32°C